Wat moet je weten over je zorgverzekering?

Wanneer je in Nederland woont ben je verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Iedereen in ons land heeft dus een verzekering die kosten voor zorg dekt, maar weet iedereen wel wat deze verzekering precies inhoudt en hoe je de juiste verzekering voor jezelf kan vinden? Dat denk ik niet! Veel mensen sluiten namelijk een zorgverzekering af en kijken er vervolgens niet of zelden meer naar om.  Dit is vaak zonde, want veel mensen kunnen tientallen euro’s besparen wanneer ze de juiste verzekering kiezen. In dit artikel vertel ik meer over de zorgverzekering.

Wat is het?

Een zorgverzekering is een verzekering die kosten voor medische zorg dekt. Je betaalt een maandelijkse premie aan je zorgverzekeraar en hierdoor worden bepaalde kosten gedekt. Welke kosten gedekt worden hangt af van het pakket dat je hebt gekozen. Je kan namelijk kiezen voor het basispakket, maar je kan deze ook uitbreiden met een aanvullende zorgverzekering. Deze aanvullende zorgverzekering kan dan bijvoorbeeld de kosten voor de fysio of huisarts ook dekken.

Kiezen van de juiste zorgverzekering

Om de juiste zorgverzekering te kiezen moet je de verschillende zorgverzekeringen vergelijken. Om dit te doen moet je natuurlijk eerst weten welk pakket je wilt en hoe hoog je jouw eigen risico wilt hebben. Wanneer je dit weet, kan je deze gegevens invullen op een vergelijkingssite. Hier krijg je vervolgens een eenvoudig maar duidelijk overzicht van alle zorgverzekeringen 2021 die bij jou passen. Zo kun je in een oogopslag zien welke zorgverzekering bij jou past en welke het goedkoopste is voor jou. Je kan deze dan ook direct via de site afsluiten voor komend jaar!