Wanneer te veel slaap niet genoeg is – Hypersomnie behandelen

Waar staat slapen voor u op de lijst van belangrijke dingen om elke dag te doen? Als je zoals de meeste mensen vandaag bent, zet je slaap onderaan de lijst. Echter, wat je ook doet, je lijkt niet genoeg slaap te krijgen. Het enige waar je aan denkt overdag is slapen, wanneer je zou moeten concentreren op school of je werk.

Je voelt je waarschijnlijk schuldig omdat je wilt slapen en dutjes wilt doen tijdens de dag. Je denkt dat andere dingen belangrijker zijn en je voelt je lui alleen al omdat je eraan denkt. Maar je bent niet lui en dat blijkt uit je gekke schema. Dus wat nu?

Als dit op u lijkt, lijdt u hoogstwaarschijnlijk aan een slaapstoornis die idiopatische hypersomnie wordt genoemd. Als je niet gediagnosticeerd wordt, kun je overdag last krijgen van onbeheersbare slaapaanvallen, wat erg gevaarlijk kan zijn voor de veiligheid van jezelf en anderen.

Gelukkig is idiopatische hypersomnia een gemakkelijk behandelbare aandoening. Om te beginnen helpt het vermijden van cafeïne houdende dranken zoals koffie en frisdrank en ook het volgen van een gebalanceerd dieet en regelmatig sporten.

Echter, als je al deze dingen doet en het lijkt nog steeds niet te helpen, moet je misschien iets anders doen. Dan heb je medicijnen nodig om je idiopatische hypersomnie te genezen en Modafinil is waarschijnlijk het antwoord voor u.

Idiopatische hypersomnia en Modafinil gaan samen als twee erwten in een pot. Modafinil is een medicijn dat ontwikkeld is om de respons van uw hersenen te stimuleren en een gevoel van alertheid te creëren. Modafinil (en zijn merknaam-tegenhanger, Provigil) worden gebruikt voor de behandeling van een groot aantal slaapstoornissen van jetlag tot slaapapneu.

Wetenschappers hebben in de jaren tachtig een uitgebreid onderzoek verricht naar idiopatische hypersomnie en Modafinil, uiteindelijk werd Modafinil aanbevolen om idiopatische hypersomnie te behandelen in 1988

Modafinil blijkt een effectief behandelingsmiddel voor idiopatische hypersomnie en vertoont ook zeer weinig bijwerkingen. Het richt zich op zeer specifieke delen van de hersenen en één pil blijft meer dan 15 uur actief in het lichaam. Andere slaapmiddelen vereisen herhaalde doseringen gedurende de dag. Modafinil wordt al Jaren gebruikt om idiopatische hypersomnia te behandelen en Modafinil geeft gebruikers alleen hoofdpijn. Dit kan vervelend zijn, maar het is beter dan de hartkloppingen en prikkelbaarheid die andere slaappillen hun gebruikers geven.

Als je denkt dat je lijdt aan idiopatische hypersomnie, bezoek dan uw arts. Hij zal vaststellen of u idiopatische hypersomnia heeft en of Modafinil een effectieve behandeling kan zijn. Uw arts zal u ook andere opties kunnen geven om uw aandoening te behandelen en kan waarschijnlijk tips geven voor het type dieet en lichaamsbeweging waarmee u deze problemen kunt verlichten.  

Dus lijdt niet nog een dag met oncontroleerbare drang om te slapen. Neem je leven terug en beheers je idiopatische hypersomnie. Raadpleeg uw arts vandaag omdat er zoveel meer te doen is in het leven dan slapen. En hey, zou u liever niet de tijd door willen brengen met uw familie en vrienden, in plaats van slapen? Natuurlijk zou u dat doen!