Tandheelkunde praktijk: Alle zorg voor je gebit bij elkaar

Het is erg belangrijk om minimaal een keer per jaar naar de tandarts te gaan. De tandarts controleert namelijk of jouw gebit nog volledig gezond is. Wanneer dit niet het geval is, zal de tandarts dit zo snel mogelijk behandelen. Zo heb jij zo snel mogelijk weer een gezond en pijnloos gebit. De tandarts is er niet alleen voor je als je last hebt van je tanden. Ook met andere problemen, zoals pijn aan de kaak of tandenknarsen, kun je bij een tandheelkunde praktijk terecht.

De jaarlijkse controle

Tijdens de jaarlijkse controle controleert de tandarts niet alleen of je gebit gezond is. Hij controleert ook of er beginnende problemen zijn en of alle tanden recht in je mond staan. Op deze manier kun je voorkomen dat er problemen ontstaan. De tandarts geeft je bijvoorbeeld tips over hoe je beter je tanden kunt poetsen of hij stuurt je door naar een orthodontist of een mondhygiëniste. Ook maakt de tandarts vaak een foto om te bekijken hoe je verstandskiezen groeien en hoe de gezondheid van de wortels van je tanden is.
A

Een gezond en schoon gebit

Bij een tandheelkunde praktijk vind je vaak niet alleen een tandarts, maar ook een mondhygiëniste. De mondhygiëniste controleert niet de gezondheid van je gebit, maar hij of zij zorgt er wel voor dat het gebit gezond blijft. De mondhygiënist haalt bijvoorbeeld tandsteen weg. Ook kun je bij de mondhygiëniste terecht wanneer je aanvullend advies over je gebit nodig hebt. Bijvoorbeeld over het poetsen of flossen van je tanden. Door ook geregeld naar de mondhygiëniste te gaan, voorkom je dat er gebitsproblemen ontstaan.

Naar de tandarts met tandartsangst

Als je last hebt van angst voor de tandarts is het erg lastig om jaarlijks te gaan. Toch is het belangrijk om regelmatig te gaan. Probeer daarom om zo snel mogelijk van je angst af te komen. Probeer jezelf bijvoorbeeld af te leiden tijdens de behandeling. Neem bijvoorbeeld iemand mee die tegen je kan praten of zet een muziekje aan tijdens de controle. Ook is het belangrijk om aan de tandarts te vertellen dat je last hebt van angst. De tandarts kan hier dan rekening mee houden en hij zal tijdens de behandeling voorzichtiger doen en meer informatie geven.