Fit

Hoe houd je jezelf fit tijdens de corona crisis?

Tijdens de corona crisis zijn we allemaal minder in beweging, en dat is ook logisch want we mogen nergens heen en kunnen vrij weinig doen. Daardoor kan het zijn dat er misschien wat corona kilo’s zijn bijgekomen die je liever niet hebt of je wilt gewoon lekker fit blijven. 

De corona crisis

De corona crisis heeft op veel verschillende vlakken een grote invloed op ons leven. Ons leven staat stil, en gaat je daarom niet in de koude kleren zitten. Zo heeft het ook effect op ons lichaam, we zitten nu erg veel thuis en bewegen weinig. Het kan namelijk zo zijn dat er wat kilo’s zijn bijgekomen. Zeker tijdens de corona crisis is het goed om gezond bezig te zijn en genoeg te bewegen want van alle patiënten die met corona op de IC belanden heeft 78% overgewicht. Met overgewicht loopt je dus meer risico op een IC opname, niemand wilt dat natuurlijk. Daarom is het belangrijk om te blijven bewegen, mocht je niet weten hoe je dat moet doen of mocht je fysieke problemen hebben dan kun je naar fysiotherapeut Leiden.

Fit blijven 

Het is natuurlijk als lekker om fit te zijn, maar het is nu belangrijker dan ooit. Ook nu we niet veel kunnen doen en weinig mogelijkheden hebben kunnen we toch fit blijven. 

  • Wandelen. Veel mensen zijn tegenwoordig aan het wandelen. Je kunt dit overal en altijd doen. Het is vooral leuk om met een vriend of vriendin te doen, zo kan je samen bij praten en ben  je toch in beweging. 
  • Home workouts, op internet staan er veel verschillende workouts die je makkelijk thuis kunt doen, je kunt dan kiezen voor een workout waar je attributen voor nodig hebt, maar ook zonder. De workouts zonder attributen zijn speciaal gemaakt om thuis te doen. 
  • Ga naar de fysio. Mocht je fysieke klachten hebben dan kun je terecht bij fysio Leiden, zij kunnen je helpen met het laten verdwijnen van je klachten. Ook bij de fysiotherapeut Leiden kun je fit blijven door verschillende oefeningen te doen. 

Hulp zoeken

Je kunt op verschillende manieren hulp zoeken, zo kan je hulp vragen bij de plaatselijke sportschool, misschien dat zij een programma voor je kunnen opstellen waar je je aan kan houden. Maar je kan ook een fysio in Leiden inschakelen, zij kunnen je niet alleen helpen met de fysieke klachten maar ook met het fit blijven of worden. 

Conclusie

De corona crisis kan er flink inhakken. Het is belangrijk om in deze tijden fit te blijven. Fysiotherapeut Leiden kan je daarbij helpen, zij kunnen een schema voor je maken met verschillende oefeningen waardoor je fit blijft. Wil jij fit worden?