Fysio oefeningen die voor iedereen van toepassing zijn

Een fysio kan erg goed van toepassing zijn, zeker in deze tijd waarin we leven. Het kan lastig zijn om fit en gezond te blijven. Een fysiotherapeut kan je hierbij helpen, maar deze blog misschien ook. We hebben in deze blog een aantal oefeningen verzameld die iedereen kan doen om fit te blijven of om fit te worden.

Verschillende oefenen

Je kan verschillende oefeningen doen om in beweging te blijven. Die hebben we hieronder in een rijtje gezet. 

  • 1 minuut planken. Dit is goed voor je hele lichaam, mocht je dit te zwaar vinden dan kan je de plank ook op je knieën doen, dan is het iets minder zwaar maar train je toch veel spieren in je lichaam.
  • 1 minuut muurzitten. Zorg ervoor dat je benen een hoek maken van 90 graden en zorg ervoor dat je goed rechtop blijft zitten. 
  • 20 squats. Dit is een oefening voor je benen en billen. Zorg er bij deze oefening voordat je je knieën niet voorbij je tenen komen.
  • 10 push ups. Dit is een goede oefening voor je armen en schouders. Als een normale push up te zwaar is, probeer het dan op je knieen, dit iets makkelijker vol te houden.

Doe dit setje 3 keer achter elkaar voor een optimaal resultaat. Mocht je een op maat gemaakt schema willen hebben, neem dan even contact op met je fysiopraktijk dan kunnen zij kijken naar je wensen en doelen en kunnen je daarmee verder helpen.

Fit blijven 

In deze tijden is het lastig om jezelf fit te houden, de sportscholen zijn dicht en het is lastig om jezelf te blijven motiveren. Het is belangrijk om lekker in beweging te blijven, daarom is een half uurtje beweging per dag al voldoende, dit kan wandelen of fietsen zijn. Dit is niet alleen lichamelijk goed voor je maar ook mentaal. Mocht je dit half uurtje per dag niet genoeg vinden en weet je niet wat je anders nog kan doen, kan je ook naar de fysiotherapeut gaan, die kan je waarschijnlijk verder helpen.

Conclusie 

Het is goed om lekker in beweging te zijn en te blijven, dit is niet alleen belangrijk voor je lichamelijke gesteldheid maar ook voor je mentale gezondheid. Als je hier moeite mee hebt kan je contact opnemen met je fysiopraktijk of beginnen met fysiotherapie , zij kunnen je hoogstwaarschijnlijk verder helpen met bijvoorbeeld het opzetten van je doelen of het opzetten van een schema waarmee je weer fit kan worden of fit kan blijven. Hoe blijf jij fit?