Föhn

Droog haar in de zomer

Niet alleen wordt de huid in de zomer door de zon minder vochtig en kan deze zonder goede verzorging drogen, ook het haar heeft last van de hitte. Het resultaat: broos en droog haar. Zodat het haar aan het einde van de zomer niet meer zo kapot is dat de enige oplossing een kapperbezoek is en een paar centimeter minder, zijn er een paar tips waar je zeker rekening mee moet houden.

Droog haar door hitte

Zelfs als je de zomerhitte niet kunt voorkomen, kun je ervoor zorgen dat de zon de enige warmtebron is die het haar aantast. Om deze reden moeten haardrogers en stijltangen in de zomer in de achterkant van de kast worden opgeborgen en mogen ze nooit worden gebruikt, omdat deze apparaten nog meer vocht uit het reeds beschadigde haar verwijderen en daardoor gaat het haar op stro lijken. Als de föhn voor een feestje wordt gebruikt omdat hij snel moet zijn of het haar meer volume moet hebben, dan mag alleen de koude stap worden gebruikt.

Maar niet alleen bij het stylen van haar, maar ook bij het wassen van haar is het belangrijk om op de juiste temperatuur te letten. In plaats van heet water te gebruiken dat de haarstructuur aantast, mag het haar hoogstens met lauw water worden gewassen. Onze tip: om voor bijzonder glanzend en glad haar te zorgen, is het raadzaam om alleen koud water in de haarlengtes te gebruiken.
Meer vocht voor het haar

Maar dat is nog niet alles. Om haar de hele zomer gezond te krijgen, is het niet voldoende om voorzichtig te zijn met haarstyling. Als het gaat om haarverzorging, moet er ook rekening worden gehouden met de behoeften van door de zon beschadigd haar en moet hittebescherming worden geboden. Het toverwoord voor droog haar is hier: vocht. Onze persoonlijke favoriet hier: de Wella SP Sun-producten, die niet alleen het haar van extra vocht voorzien, maar het ook beschermen tegen UV-stralen.

Zorgeloos genieten van de zomer in de zon zonder je zorgen te maken over je haar.