Tandarts

De meest voorkomende tandarts kwaaltjes

Veel mensen hebben een angst ontwikkeld voor de tandarts, dit kan komen door een vervelende ervaring of een andere angst. Het is nooit een pretje om naar de tandarts te gaan en zeker niet als je ergens last van hebt. Maar de tandarts is juist zo belangrijk, je hebt maar een paar tanden waar je de rest van je leven mee moet doen dus moet je er zuinig op zijn. In deze blog vertellen we je de meest voorkomende tandarts kwaaltjes. 

Gaatjes gaatjes en nog eens gaatjes

Gaatjes zijn het meest voorkomende probleem bij de tandarts. Als je het tandenpoetsen vaak overslaat ga je dit op de lange termijn merken, je zult dan gaatjes krijgen. Dit komt voor bij erg veel mensen dus schaam je vooral niet als je een keer een gaatje hebt. Dit is voor de tandarts een kleinere ingreep die vaak snel verholpen kan worden, dit is niet altijd erg fijn maar het is beter dan dat je blijft rondlopen met een gaatje. Als je een gaatje niet op tijd behandeld kan het er uiteindelijk voor zorgen dat je tand afbreekt of nog erger dat je je tand moet laten verwijderen. Voor deze ingreep kan je een bezoek brengen aan tandarts Almere of tandarts Almere Poort.

Afgebroken tanden 

Een afgebroken tand, dit kan door veel verschillende dingen komen. Het kan zijn dat je iets hards aan het eten was en dat daardoor je tand afbreekt, maar het kan ook zo zijn dat je een ongeluk hebt gehad en ben gevallen. Als je tand afbreekt is er niet gelijk nood aan de man maar het is wel belangrijk dat je snel de tandarts bezoekt, de tandarts kan dit afgebroken stukje er opnieuw opzetten of een nieuw stukje aanmaken. Tandarts Almere of Tandarts Almere Poort zou dit voor je kunnen oplossen.

Gevoelige tanden en tandvlees

Als je last hebt van gevoelige tanden of tandvlees wordt het ook aangeraden om even een bezoekje aan de tandarts te brengen, zij kunnen dan proberen om een oplossing voor je te vinden. Dit hoeft niet altijd een grote ingreep te zijn maar dit kan bijvoorbeeld al een fluoridehoudende tandpasta zijn. Als dit niet helpt kan de tandarts je door verwijzen naar de mondhygiëniste.  

Conclusie 

Het is belangrijk om naar de halfjaarlijkse controle te gaan, hierdoor voorkom je vaak de meeste kwaaltjes. Je kan voor de halfjaarlijkse controle contact opnemen met tandarts Almere of met tandarts Almere Poort, zij kunnen je hierbij helpen en zorgen dat je geen kwaaltjes krijgt. Heb jij al eens een gaatje gehad?