Zorg

3 producten die je als zorgmedewerker moet hebben!

We zullen in dit artikel ingaan om welke 3 items nou een must have zijn voor elke zorgmedewerker. Hieronder hebben we ze onder elkaar gezet met elk haar voordelen. 

De mitella

De mitella heeft meerdere complicaties een oplossing, zo helpt bij een botbreuk, blessure, pols, spierletsel en nog veel meer. Als primaire functie heeft het ondersteuning geven aan de arm. Door deze ondersteuning wordt eventuele stuwing voorkomen. Vaak kan iedereen een mitella kopen, omdat deze universele maten aanhouden en gemakkelijk aan te leggen zijn. 

Bij een mitella is het fijn als deze luchtdoorlatend materiaal bevat, dit zorgt voor een minder beklemmend gevoel en zal je minder snel zweten. Ook is het van belang dat deze niet afknelt. Een Mitella kopen moet dus zorgvuldig gedaan worden.

Medische schaar

Er zijn verschillende soorten scharen, zo heb je een linkshandige schaar of verpleegkundige scharen. We zullen hieronder een paar op een rijtje zetten die wellicht interessant zijn. 

Verbandschaar

Deze schaar komt veel terug bij professionals in ziekenhuizen en zorginstellingen. Doordat deze over een stom blad beschikken wordt voorkomen dat de huid beschadigd raakt. Ideaal wanneer er tape of verband van uw cliënt geknipt moet worden.

Irisschaar

Origineel waren deze ontwikkeld om fijn detailwerk te doen bij de oogheelkundige. Tegenwoordig heeft deze al meerdere functies erbij gekregen. Zo kan deze ook goed bij andere plekken op het lichaam gebruikt worden voor gedetailleerd werk.

Verpleeghorloge

Doordat het in de zorg niet toegestaan is om dingen zoals sieraden te dragen is een verpleeghorloge de ideale oplossing. Erg vervelend wanneer er wel van je verwacht wordt om tijdens je dienst de tijd in de gaten te houden. Ze hebben dan ook vaak de volgende functies wat het mogelijk maakt om deze te dragen in de zorg:

  1. Met een secondewijzer kan gemakkelijk hartslag- en pols gemeten worden
  2. De klok in het horloge toont de tijd op zijn kop
  3. Het is gemakkelijk om deze te bevestigen aan uw werkkleding